Френското правителство, водено от премиера Едуар Филип, подаде оставка, съобщава Елисейският дворец,

...
Френското правителство, водено от премиера Едуар Филип, подаде оставка, съобщава Елисейският дворец,
Коментари Харесай

Френското правителство подаде оставка

Френското държавно управление, водено от премиера Едуар Филип, подаде оставка, съобщава Елисейският замък, представен от Франс прес. 

" Едуар Филип през днешния ден подаде оставка на държавното управление до президента на републиката Емануел Макрон, което той одобри “, се споделя в известието.Филип ще продължи да извършва отговорностите си до назначението на ново държавно управление. 

В четвъртък френският президент Еманюел Макрон разгласи, че ще има " нов екип " на държавното управление, потвърждавайки дебатът в медиите за идни промени в състава на френския кабинет и без да прецизира дали Едуар Филип ще остане министър-председател. Филип заема тази служба от 15 май 2017 г. 

" Трябваше да направя избор за вдишване по нов път. Това са нови цели за самостоятелност, преустрояване, помиряване и нови способи за тяхното използване. Зад това ще има нов екип ", споделя Макрон в изявление за медиите, без да дава никакви детайлности по отношение на възможните промени в кабинета.

Говорейки за Едуар Филип, който завоюва изборите за кмет на Хавър в неделя, Макрон акцентира, че министър-председателят е приключил " чудесна работа " за тези три години.

" Проведохме значими исторически промени - постоянно в доста сложни условия. Той организира значими промени и ние изградихме връзки на доверие, които от избрана позиция са неповторими за историята на Петата република ", сподели френският президент.

Според анкета на социологическата организация Ipsos, болшинството от французите се афишират за промяна на държавното управление. В същото време 43% от участниците в изследването биха желали Едуар Филип също да оглави новия кабинет. Подмяната на премиера се поддържа от 33% от интервюираните, а 24% въобще не желаят смяна. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР